Mitt beste råd for en smud hverdag...

Denne dagen er ikke så ulik de fleste andre hverdager. Den starter kl06 med vekking, morgenseminar, frokost, dusjing og stelling. Nistepakker som skal smøres og unger som skal rekke skolebuss. Krangling om dusj-kø. Loff eller grovbrød. Meldingsbøker og gymtøy. Mann og 4 barn ute av hus kl07:45. Jeg sjekker om dyna fremdeles er varm, og det er den. En time med verdens beste søvn.

Så er det tid for dagens strategimøte. Det er vanvittig mye som skal planlegges og organiseres for at hverdagen skal bli mest mulig smud. Jeg har tusen ting jeg har lyst til å gjøre, og en haug med ting som bør gjøres. Jeg har 4 unger som kommer slitne hjem etter skole og barnehage. Det er trening og andre aktiviteter. Mat skal lages, lekser skal gjøres, og mange behov skal dekkes. Og det hjelper ikke akkurat at bilen min har tatt kvelden...

Hverdagen er hektisk. Til tider helt Texas. De færreste dager går på skinner...

Men jeg har en stor fordel. Jeg har tid. Tid er mitt beste råd for en smud hverdag. Ha noen hull i timeplanen. Ha tid til det uforutsette. For det er nemlig slik at man ikke kan planlegge alt som skjer. Man vet ikke på forhånd når 5-åringen trenger et fang, 10-åringen har vonde ører, eller tenåringen trenger voksenkontakt. Derfor er mitt største mål å være mest mulig tilstede. Jeg er skikkelig dårlig på mange ting, men der er jeg super.

Jeg har en fantastisk samarbeidspartner, som også er min kjæreste og beste venn. Vi har erfaring. Vi vet en del om hvilke strategier som fungerer og hvilke som ikke gjør det. Og ikke minst, vi vet også at de gangene det ikke fungerer, så greier vi oss bra likevel. Vi har gått på noen smeller før, vi kommer til å gjøre det igjen, men vi overlever.

-Jeg ønsker dere en fin dag. Måtte dagen, mot alle odds, gå på skinner! (Og gjør den ikke det, så gjør det ingenting :D)

 

 

 

 

2 kommentarer

natheless

21.05.2015 kl.14:50

Ja, det kan bli hektiskt noen ganger, men det er vel livet. Høres ut som om dere klarer dere fint. Viktig å ikke stresse seg opp om ikke alt blir som planlagt. Ha en strålende ettermiddag med dine! :)

Prosjekthjem

22.05.2015 kl.11:06

Så sant så sant. Selv skal jeg trappe opp jobbing til høsten. Så da blir det mindre tid, men desto viktigere med planlegging :) Ha en fin helg.

Skriv en ny kommentar

mestbilder

mestbilder

36, Kristiansand

Er så heldig å få være mamma til 4 fantastiske (les: kreative, ernergiske, nysjerrige, stae, talentfulle, kverulerende, utfordrende, smarte, snille) unger fra 5-14 år. Er gift med min beste venn og kjæreste. Familien er absolutt det viktigste i livet mitt, og jeg er så heldig at jeg kan være hjemme-mamma på fulltid. Ingen dager er like, og de er aldri kjedelige! Så, her er små smakebiter fra vår hverdag (og fest). Litt tekst, men MestBilder siden foto er en stor hobby og lidenskap.

Kategorier

Arkiv

hits