Er jeg en lykkelig person?

Jeg traff en bekjent nylig, og han bemerket at jeg alltid ser så glad ut. Han lurte også på om jeg virkelig er så glad som jeg alltid ser ut. Jeg svart ja uten å tenke meg om. Ja, ikke fordi jeg alltid er glad, men fordi jeg stort sett er det. Jeg trengte ikke å tenke meg om. Jeg er lykkelig. Lykkelig, selv om livet til tider kan by på tonnevis med utfordringer. Selv om sorger og bekymringer har gitt meg noe rynker, og jeg vet at det vil komme flere. Lykkelig selv om noen dager er mørke. Jeg kan lage en liste over ting som ikke er "perfekt", men listen over ting som er bra, er bare så uendelig mye lenger. 

Jeg er fornøyd med de store valgene jeg har tatt så langt i livet. Jeg har stor frihet og massevis av kjærlighet i livet mitt. Jeg kan se tilbake på fortiden min med takknemlighet og glede. Jeg liker at de utfordringene jeg har hatt så langt, har gjort meg til den jeg er dag. Jeg vet at jeg er viktig for andre. Jeg har mening i livet og jeg har mål i livet. Jeg er lykkelig.

Jeg leste et utrag fra en bok skrevet av Espen Røysamb, hvor det var en oversikt over egenskaper som forskere mener kjennetegner lykkelige mennesker. Her er punktene:

 • De har gode sosiale relasjoner, der kvaliteten er viktigere enn antallet relasjoner.
 • De bruker tid og energi på venner, familie og parforhold ? de kan gi og ta imot.
 • De har livsmål, ambisjoner og drømmer.
 • De er venn med seg selv, har god selvfølelse og evne 
til å utrykke takknemlighet.
 • De har mentale album som inkluderer gode bilder fra 
fortiden.
 • De har mestringsstrategier for ulike livsutfordringer.
 • De opplever mening og kontroll i eget liv, og foretar gode valg.
 • De er til stede i livet, og i hverdagens øyeblikk.
 • De har mer fokus på hva som er godt enn hva som er best.
 • De har en iboende tendens til optimisme og evne til å 
overse bagateller.
 • De er fysisk aktive, har god helse og får nok søvn.
 • De er nysgjerrige, entusiastiske og interesserte i å lære 
nye ting. 

              Resten av utdraget kan du lese HER.

Når du leser gjennom listen, er jeg sikker på at du vil kjenne deg igjen i mye av det. Det er igrunnen ingen store overraskelser der, men likevel føles det godt å lese det. Det er godt å få bekreftet at de tingene som føles riktig er bra. Og det er nyttig å bli minnet på noen ting som det går an å bli bedre på, for å få mer hverdagslykke. Og vet dere hva? Det er utrolig kult å høre at men ser glad ut! Det må vi bli flinkere til å fortelle hverandre ;)

 

#lykke #hverdagslykke #kjærlighet #mammablogg #livet

 

5 kommentarer

littavkobling.blogg.no

29.04.2015 kl.22:11

Åja, det er virkelig godt å høre! Så fint skrevet! Når man virkelig føler seg lykkelig er det enda bedre å høre det også at man faktisk utstråler tilfredshet:) Viktig og god følelse, det å kjenne at man er lykkelig, viktig å lagre slike gode følelser.

mestbilder

30.04.2015 kl.07:11

littavkobling.blogg.no: Tusen takk :) Ha en kjempe fin dag :D

natheless

30.04.2015 kl.07:51

Veldig godt å lese de ordene og kjenne seg igjen. Føler meg som du, utrolig takknemlig for livet jeg har. Selvfølgelig er det bølgedaler, men de har alle tenker jeg. Ha en strålende dag, smil og jeg smiler tilbake! :)

Andrea Fåland

01.05.2015 kl.14:26

For et bra innlegg, Elise!! Det er så viktig å bare stoppe opp å bli bevisst på hvor godt vi har det! :-) Nydelig bilde forresten! :-)

mestbilder

01.05.2015 kl.14:38

Andrea Fåland: tusen takk!

Skriv en ny kommentar

mestbilder

mestbilder

36, Kristiansand

Er så heldig å få være mamma til 4 fantastiske (les: kreative, ernergiske, nysjerrige, stae, talentfulle, kverulerende, utfordrende, smarte, snille) unger fra 5-14 år. Er gift med min beste venn og kjæreste. Familien er absolutt det viktigste i livet mitt, og jeg er så heldig at jeg kan være hjemme-mamma på fulltid. Ingen dager er like, og de er aldri kjedelige! Så, her er små smakebiter fra vår hverdag (og fest). Litt tekst, men MestBilder siden foto er en stor hobby og lidenskap.

Kategorier

Arkiv

hits